Nem eszik a gyerek?

Van olyan, hogy valamit szeretnénk, hogy gyermekünk megegyen, mert hitünk szerint jót tenne neki, de ő még csak meg sem hajlandó kóstolni. Ismerős? 🙂

Rájöttünk, hogy van egy jó kis módszer. Játékká kell tenni számára. Ma egy hirtelen jött ötlettől vezérelve elővettük a karácsonyi mézeskalács formázásához használt formákat. Rénszarvas, medve, csillag, hold és hasonlók. Ez amúgy egy IKEÁs készlet. Sütöttem egy krumplilepényt (recept itt), és Ábel (4 éves) nekiállt szaggatni. Olyan lelkesen végezte, hogy az sem zavarta, hogy megeszi a leeső széleket. Szaggat, szedi, eszi, szaggat, szedi, eszi. Plusz, vacsorára megevett vagy hat állatot (persze csak krumpliból), annyi krumplilepényt elfogyasztva, amennyit előtte összesen nem tudtunk belediktálni.

Egyébként korábban így szerette meg a kígyóuborkát (ott kisebb formákkal dolgoztunk — van autónk, házikónk, cápánk, hogy csak néhányat említsek). De jól működik répával, almaszeletekkel, cukkínivel vagy bármivel. Csak — és ez történt nálunk — a szülő is hajlamos elfelejteni, hogy pár hete vagy hónapja milyen jól bevált már ez a módszer.

Összegezve, csak javasolni tudjuk minden szülőnek: formázzátok a gyerek egészséges ételét mesére, mesésre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.